Hondenfotograaf Miranda
Wie is de vrouw achter de camera

Miranda van Assema - Hondenfotograaf

Wie is de vrouw achter de camera? 
Ik ben Miranda van Assema, mensen omschrijven mij als enthousiast, vrolijk, positief en hou van een heerlijke dosis gezonde humor. Samen met Marcel en onze honden Zahra en Zhiva, wonen wij in Medemblik. 

Hoewel ik al ruim 10 jaar werk als fotograaf, is mijn liefde voor hondenfotografie pas ontstaan toen Zahra bij ons in huis kwam, Januari 2016. Zahra is een Rhodesian Ridgeback; een ras met een prachtige karakteristieke uitstraling. Als fotograaf kon ik daar niet omheen en daarom fotografeerde ik haar regelmatig, waardoor de passie voor hondenfotografie alleen maar toenam. Inmiddels heb ik vele baasjes blij mogen maken met prachtige beelden van hun trouwe viervoeter(s).

Hondenfotograaf Miranda van Assema met haar hond Zahra, een rhodesian ridgeback, in haar eigen studio

Wat je van mij moet weten?
Mijn dag kan niet beginnen zonder eerst een goede bak koffie. Goede, lekkere zwarte koffie van vers gemalen bonen. Daarna ga ik er graag eerst op uit voor een heerlijke wandeling met de honden in de frisse ochtend. We wonen vlakbij het IJsselmeer en een mooi natuurgebied dus een geweldige plek voor de ochtendwandeling met de hond.
Naast mijn autorijbewijs heb ik al jaren een motorrijbewijs en een motor. Bij mooi weer pak ik dan ook graag mijn motor en dus kan het zomaar zo zijn dat ik op de motor kom naar jullie shoot.

Waar ik niet zonder kan, zijn mijn dr. Martens schoenen. Deze draag ik al zolang ik mij kan herinneren, en heb dan inmiddels ook al meerdere paar versleten in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Ik ben een groots fan van Pearl Jam (een band uit de jaren ’90). Maar dan ook echt fan… Fan van ’t eerste uur, als 13 jarig meisje hingen de posters boven mijn bed. Lid van de fanclub en in de (nu digitale) rij liggen om de best mogelijke kaarten te bemachtigen zodra er een concert is.

Ik woon samen met mijn vriend Marcel in Medemblik, op een prachtige plek met mooie tuin. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn in onze tuin en moestuin.

Ik kan genieten van een heerlijk glas wijn of een koud biertje. Borrelnoten zijn mijn ‘guilty pleasure’ en kan ik op elk moment eten. 

Naast mijn werk als hondenfotograaf, werk ik ook als Trouwfotograaf. Neem gerust een kijkje op mijn andere website: mirandavanassema.nl

Ik ben vooral werkzaam in Noord Holland; Medemblik, Hoorn, Amsterdam, Zaandam maar ook daarbuiten. Heb je interesse in een Fotografie Belevenis? Neem vrijblijvend contact op, ik maak graag kennis met jullie!

Liefs,
Miranda

Behind the scenes

Enkele foto’s van achter de schermen, actiefoto’s tijdens mijn werk als hondenfotograaf. Gemaakt door klanten, en te leuk om niet te delen.

Zin in een fotoshoot met je hond?

Neem vrijblijvend contact op.